VBKJ 2018

Tájékoztató a 2018-es béren kívüli juttatásokról

 

Tájékoztatjuk a MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt. és a MÁV Szolgáltató Központ (SZK) Zrt. munkavállalóit, hogy a társaságok kollektív szerződésében foglaltak szerint 2018-ban alanyi jogú béren kívüli juttatásban – SZÉP-kártya vendéglátás alszámlára történő utalás keretében – és a Választható Béren Kívüli Juttatás (VBKJ) rendszerében választásuknak megfelelő juttatásban részesülnek. Az alanyi jogon járó béren kívüli javadalmazás SZÉP-kártya vendéglátás alszámlára történő utalásának 2018. évi mértéke 92 900 Ft. A 2018-ban rendelkezésre álló VBKJ-keretösszeg bruttó 271 400 Ft. 

Tovább>> https://www.mavcsoport.hu/mav/vbkj 

Ha gond adódna az elkötéssel akkor meg ide: http://evvk.hu/index.php/kategoria-szerint

EVVK túrák 2018 Thaiföld, Kuba, Málta, Szicília, Pula

EVVK VONATOS TÚRÁK, TENGERPARTI PROGRAMOK, EXPEDÍCIÓK 

EXPLORER

Vasutas Világjáró Klub 

Tisztelt Kollégák,              

Megjelent az Explorer Vasutas Világjáró Klub (egyesület) 2018. évi önköltséges programterve, melyre az idén is szeretettel várunk mindenkit. 

További információkért kattints ide>> vagy alább a program nevére!

2. Úton fesztivál 2018. január 20.>>

EVVK közgyűlés EVVK összejövetel 2018. január 20.>>

Kuba, szivar, rum, napfény és zene  Vetítés 2018. január 20.>>

Marokkó Szahara, élményeink Vetítés 2018. január 20.>>

Mit együnk, hogy jól legyünk? Vetítés 2018. január 20.>>

Miért épp Brazília? Favelák, dzsungelek, tengerpartok Vetítés 2018. január 20.>>

10 év, négy kontinens: Trembácz Éva Zsuzsanna élőben Kínából Vetítés 2018. január 20.>>

Szemlőhegyi barlangtúra szezonnyitó természetjáró túra 2018. április 7.>>

Thaiföld -Malajzia-Szingapúr az év expedíciója 2018. április 27.>>

Kuba a karibi álomvilág az év extrém túrája 2018. május 18.>>

Alföldi bicajozás bicikli túra 2018. május 19.>>

"TATATÓ" természetjáró túra 2018. június 9.>>

Sziciliai szigetjárás csillagtúra 2018. június 21.>>

Szicília tengerpart eco relax 2018. június 21.>>

Szicilai tengerpart Letojanni relax 2018. június 21.>>

Szicília + Málta az év strapatúrája 2018. június 21.>>

Róma az örök város strapatúra 2018. június 21.>>

Róma - Velence Classic strapatúra 2018. június 21.>>

Velence strapatúra 2018. június 22.>>

Itália körút classic vonattal strapatúra 2018. június 21.>>

Szicilia szigetjárás & Relax LIGHT túra 2018. június 23.>>

MÁLTA  az év túrája 2018. június 25.>>

Vasutasnap EVVK összejövetel 2018. július 14.>>

Szlovén hegyek, Bled túra 2018. augusztus 17.>>

Postojnai cseppkőbarlang természetjáró túra 2018. augusztus 17.>>

Horvátország Pula az év tengerpartja 2018. augusztus 17.>>

Horvát tengerpart Pula eco relax 2018. augusztus 17.>>

BLED + Sasfészek az Alpokban magashegyi túra 2018. augusztus 17.>>

A programokról felvilágosítást telefonon a 30/386-6106 (mobil), valamint a 06 +27-51 (vasúti) számokon, e-mailen: az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen, interneten a www.evvk.hu weboldalon kaphatnak az érdeklődők.

 

Mindenekelőtt engedd meg, hogy sikerekben és élményekben gazdag 2018-ik évet kívánjunk Neked és Családtagjaidnak! Az idén, a kutya évében, 20 éves lett az Explorer Vasutas Világjáró Klub, mely Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete. Új tervekkel, arcokkal, nagy várakozásokkal indulunk neki ennek az évnek. Idén is számíthatsz a hűségünkre és megbecsülésünkre…

Figyelünk tagjaink pénztárcájára

Időről időre elektronikus kedvezményszelvényt teszünk közzé lapjainkon, így érdemes figyelemmel kísérni azokat. Az elektronikus kedvezmény szelvény (ld. lentebb) most már expedíciókra is érvényesíthető. Engedményt kapnak a nevezési díjat egyszerre több túrára befizetők, 2000 Ft kedvezményt kapnak jogfenntartó tagdíjat befizetők 1 túra szállásdíjából, a február 15-ig jelentkezők és idén a nászutas kollégák, illetve a kerek házassági évfordulót ünneplő tagjaink is. Kedvezmények nem vonhatóak össze!

A 2018-as évben10 százalékkal több ingyenes program várja a Vasutas Kollégákat, tagjainkat! Jelesül az alábbiak:

2. Úton fesztivál

Különleges, ahol a személyes élmények, különleges utazások, kalandok képes beszámolóit szenvedélyes utazók ismert bloggerek előadásában élőben láthatod!

Az idén továbblépünk! Amellett, hogy Téged is hívunk erre az eseményre, ismert bloggereket, egy ismert írót és egy egészségügyi szakértőt is meginvitáltunk erre a napra. Azoknak az érdeklődőknek, akik az idén nem juthatnak el egyetlen expedícióra sem, több - vetítéssel egybekötött - Karosszék Expedíció előadást tartanak előadóink. Miért épp Brazília? Favellák, dzsungelek, tengerpartok. Szabó Elvira blogger pszichológus. | 10 év, négy kontinens: Élőben Kínából jelentkezik Tembrácz Éva Zsuzsanna, író, blogger, diplomata feleség. | Kubáról, szivarról, rumról, napfényről, zenéről Balog Imre (Stand Up traveller) hív egy egész órán át tartó virtuális karibi álomutazásra. | Mit együnk, hogy jól legyünk utazásaink során? Harsányi Judit dietetikus hasznos tanácsai utazóknak és akár itthon maradóknak. | Marokkó valódi arca vonattal, vasutasoknak szóló csemege az afrikai TGV-ről, vonatozásról, Szaharáról, Afrikáról. A 2017-ben teljesített sikeres túráról Balog Imre ad képes riportot. Miután ebből a fesztiválból biztosan nem ez lesz utolsó, örömmel vesszük, ha a jövőben ti is jelentkeztek élménybeszámoló tartására, illetve van ötleteket a vendégelőadók személyére vonatkozóan.

Ezen a napon a FIP-pel, vonattal utazókat, illetve a „világjárókat” várjuk workshopjainkra. Az elmúlt években szokássá vált nagy expedíciók (Kuba, Thaiföld-Malajzia –Szingapúr, Málta) és extrém túrák megbeszélése is ezen a napon várható.

Ki a szabadba…

Még több ingyenes program keretében elvárunk még a „Tavaszi ébresztő” Szemlőhegyi Barlangtúránkra (profi vezetővel).

Az idei évben is nagy gondot fordítunk a tagság egészségmegőrzésére. A tavalyi biciklis túrák hagyománya mentén (melyet tavaly harmincan teljesítettek) az idén az Alföldi Bicajozás, programunkat teljesítő kollégák ismét 2000 Ft-os ajándékutalványt kapnak. Értsd: újabban mi fizetünk a részvételért! a „Kárpátok Vizei kerékpáros útvonal” teljesítéséért Ezt az egyébként 6 napos túrát akár szakaszokban, akár hosszúhétvégés változatban is megteheted. Megjelenhetsz még, Tatató túránkon madárles, társaság vagy csak egy jó kis túrázás céljából, nyárelőn, ingyen.

Kísérleti jelleggel szeretnénk kitelepülni a fővárosi Vasutasnapra, egy kis főzőcskére. Ide (főző) csapattagokat várunk. Megjelenő tagjainkat, házi pogival, üdítővel vendégeljük meg. Beszélgessünk kicsit!

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy az ingyenes rendezvényekre regisztrálni kell, a regisztráció nélkül megjelenteket csak helyek függvényében, 500 Ft-os díj ellenében tudjuk fogadni. Ez nem nagy kérés erőfeszítésink megbecsüléseként…

Országunkon túlhaladva igen sok izgalmas egyedi úti cél vár

Mint mindig, így most is bizonyos túrák moduljai továbbra is összefűzhetőek, így mindenki felkészültségének, pénztárcájának és (szabad)jegyének megfelelően kombinálhatja azokat (önkéntesen). Sajnos a FIP pótdíjak eléggé megdrágultak az utóbbi időben, ehhez kellett alkalmazkodnunk stratégiánk alakításakor. Bizonyos túrákat vonattal olcsóbban, repcsivel gyorsabban lehet megvalósítani. Számoljatok! Mérlegeljetek! A Ti pénzetek!

Olaszmániánk, évtizedes! Jó kis csapat alakult és bővül évről évre. Szóval mi szeretjük Olaszországot ezért ’18-ban sem mellőzhetjük. Rómában, Velencében lesznek városnéző túrák, helyjegyárban (ergo magad sem jutsz el olcsóbban).

A következő nehézségi szinten már Róma-Velencét, vagy ráadásként a Sziciliai szigetjárást javasoljuk. Az örökmozgók választhatják a talján vonal legújabb Szicília-Málta fejlesztését, ami két hét alatt két szigetet tartalmaz és kifejezetten repülőkerülő vasutasoknak lett kifejlesztve. Repülőszerető vasutasok az idén húzzák be a Lightosabb Szicíliánkat 90%-kal kevesebb úton töltött (ideggel akarom mondani) idővel.

 

Az idén az Alpok project is folytatódik

melyet az idén Szlovéniában Bled és a Postojnai cseppkőbarlang látogatásával érintünk. Az első túra kombinálható a híres Kémek a sasfészekben című filmklasszikus helyszínével a délnémet Alpokban.

Relax '18

Pihenésre vágyók, családok és nyugdíjasok ’18-ban sem, és még jó darabig nem mehetnek „görögbe”. Egyébként is ide már mindenki maga jár. Az elmúlt időkben viszont sikeresek voltak a különleges tengerpartokat meghódító Kék Zászlós relax túráink (pl.: Costa del Sol stb.). Ezen felbuzdulva idén a jó fekvésű isztriai Pula (Póla) és a szicíliai Letojanni partokat javasoljuk tagjainknak. Egy életben egyszer látogatunk ide, így vagy áldozunk rá, vagy az ECO (rövidebb) változaton spórolunk kicsit. Az idén felosztjuk a kint tartózkodást: aki nyaralás helyett inkább kirándulni szeret, az a Szicília szigetjárás csillagtúrákat járhatja végig. A pihenni szeretők az ECO (rövidebb) mellett, akár nettó 1 hetet relaxálhatnak a két partvonalon. A Szicília Light a repcsi mellett tartalmazza a szigetjárást és egy kis relaxot is. Pestiesen szólva „kimaxolja” Szicíliát.

Kaland a kontinensen túl, avagy már megint túllöttünk a célon…  

Akik a durva, emberpróbáló túrákat kedvelik, azok 3, egyenként 1,5-2 hetes „nagyágyúból” választhatnak. Az idén 3 felejthetetlen bakancslistás klasszikust járunk be, a Maláj-félszigeten, nem mellesleg a TERMIKUS EGYENLÍTŐN. Idei expedíciónk a Thaiföld – Malajzia - Szingapúr alsó hangon is vagy 20 „leg”-et tartogat a velünk tartóknak. Ezért választottuk a 2018. év „nagy durranásának”. A híd a Kway folyón –vasúti barangolással nem tűnik rossz kezdetnek, ahogyan Phi Phi és Similan, a két thai (poszter téma) álomsziget is megadja az alaphangot. Szóval, búvárkodunk, ámulunk álló nap.

 

További vonatozgatás helyett átrepülünk Kuala Lumpurba, ahol fél kilométeres torony állja utunkat, egy templomban besegítünk az építkezésbe, a piacon pedig eszünk egy jót. Nincs rápihenés, mert már tovább is kell állunk egy klasszikus tea-ültetvényre Cameron Highlandsra, majd egy dzsungeltúrára Penangra. Ez utóbbi a maláj streetfood főváros, így az este tartogat még élvezeteket. „Sandokánfölde” nagyon szuper hely. Másnap tovább állva Szingapúrba a „legváros”-ba ugrunk át 2 napra, hogy high-tech kerteket és egy csodaszállodát nézzünk meg, a tengerpartról és történelmi emlékekről már nem is beszélve. Hát ez csak ennyi lenne…

 

Következő kedvenc lehet egy igazi romantikus klasszikus, Kuba a maga 1,5 hetes szigettúrájával. Meglátogatjuk az ország éléskamráját, forradalmi hangulatba kerülve elugrunk Che’ városába, megnézzük páncélvonatát (kis vasúti logisztika). Kis Párizs az Antillákon, mely Cienfuegos néven vált ismertté. Ez annyira jó, hogy a turisták még a temetőbe is kimennek nézelődni (egyébként Csipkerózsikához). A kubai Szentendre Trinidad, kihagyhatatlan. És még egy álompart is belefér Varaderoban, Európai viszonyok közepette. Visszatérve Havannában átismételjük még Kubát és hazatérünk (ki szivarral, ki anélkül). Reméljük, kellemesen elfáradtok majd. J

Előbbiekben írtunk már a Máltai projektről, ami azért újfent nem kis dolog. Arab, olasz, brit elegy köszön vissza a városnevekben. Erődök, piramisok előtti építmények, türkizkék tenger, hajókázás adja emlékképeid egy részét.

Érdekes kihívásnak ígérkezik még a már említett Szicília –Málta túra, ami az olasz, és szicíliai kalandozásokat követően egy egyéjszakás hajókázás után már Vallettai ébresztőt kínál. A Máltára való érkezés és a szigettel való ismerkedés után nincs kézenfekvőbb, mint a környező szigeteket, Comino-t, Gózót bebarangolni, de a fő sziget Mdina-ja sem mellőzhető. Dolgos hétköznapok után lehetséges hazarepülni, de elszánt vasutasaink a már megismert kompútvonalon, Olaszországon keresztül is hazatérhetnek. Értelemszerűen csak Máltára repülővel is lehet utazni, kicsit kényelemesebben. Huhh! Aki a fentieket túl szédítőnek tartja, választhatja a rövidebb és kifejezetten olasz szépségeket felvonultató Itáliai körutat.

2018 legjei Az idei kategória győztesei, avagy a legátütőbb ars poeticájú túrák:

- A legszebb tengerpart: Cuba Varadero (World TOP 10-ben)

- A legbrutálisabb túra: Thaiföld – Malajzia – Szingapúr

- A legkülönlegesebb túra: Bled - Sasfészek   

- A leglátványosabb: Málta

- A legolcsóbb külföldi túra: Bled  & Postojna holtversenyben

- A legjobb ár érték arányú túra: Itáliai körút 2018

- A legrendhagyóbb tengerparti relax: Szicília Light

- Vasúti szakmai túrák: Postojna, Híd a Kway folyón, Che páncélvonata.

Karitatív, de nem közmunka, mi az?

A taglétszám (tavaly kb.~ 5 %-os) növekedésével sajnos megnőttek az adminisztrációs terheink. Amennyiben nem engedheted meg magadnak túráink valamelyikét, valamint érdekel az egyesületi munka, jelentkezz nálunk. Fénymásolással, adminisztratív, statisztikai, számítógépes munkával megválthatod a nevezési díjat. (nyilván nem egy Kubáét, ergo ez nem egy lángossütő), de kisebb túrák terheit mérsékelni, elengedni tudjuk NEKED vagy akár Családtagodnak.

2000 Ft-os elektronikus kooperatív kedvezményszelvény

Az idén túl szeretnénk lépni már a kivágós kuponokon, miután (egy egész erdőt kell kivágni a nyomtatásukhoz). 2000 Ft –os kedvezményszelvényt adunk és az alábbiakat várjuk:

1./ Értékeld az evvk.magyarország-ot

2./ Hívj meg 10 vagy több utazót a Világjáró Klub csoportba 

3./ Küldj egy e-mailt az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.-ra kedvezményszelvény tárggyal, neveddel és mobilszámoddal. A kedvezményszelvény felhasználható 2018. május 31-ig bármely túra szállásdíjához.

Gépházból jelentjük

A telefonos fogadóórák elsősorban Kedd- Szombat - Vasárnap egész nap, míg Csütörtökön délután érhetők el. Idősebbek megnyugtatására, azoknak, akik igénylik, továbbra is küldünk postán papír alapú jelentkezési lapot vagy tájékozatót. Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy sárga csekkjeink lassan elfogynak. A befizetés lehetséges postai rózsaszín utalványon, készpénzben bármelyik OTP pénztárban, átutalással bankfiókotokban, vagy interneten keresztül. Jogcím: nevezési díj!

Kapcsolat

Tájékoztatók elérhetők a honlapon (www.evvk.hu), illetve ha ez nem megy, telefonon, e-mailben és akár levélben, de a honlapon is lehet igényelni.

A szervezet Twitter csatornáján (@EVVKexplorer) megírhatod rövid üzeneteidet, de küldhetsz SMS-t is.

A Facebok oldalunk mellett, a FIP szabadjegy- csoport a szabadjegyről szól, az EVVK Fan klubban barátkozni lehet, míg a Világjáró Klubban felszerelést hirdethetsz, útitársat kereshetsz. A lapok igen jól hasítottak az elmúlt hónapokban, így ha még nem tetted, csatlakoz hozzánk! A www.vasutasok.hu -n elérhetőek a főbb, vasutasokat érintő hírek.  A programokról felvilágosítást telefonon, fogadóóráinkon a 30/9634 325 (mobil), valamint 06 +27-51 (vasúti) számokon, e-mailen: az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen, interneten www.evvk.hu weboldalon kaphatnak az érdeklődők. Leveleiteket szíveskedjetek 2220 Vecsés Bokor u. 5. alá küldeni! Továbbra sem fogadunk vonalpostát.

Várjuk megkereséseteket, üdvözlettel: EVVK

 

Expedíciók>>
Úton fesztivál>>
Ingyenes túrák>>
Kupon igénylés>>
Tengerpart>>

www.evvk.hu info@evvk

 

Üzemszünet, ügyelet, 2018

Kedves Kollégák, Tagjaink!

Értesítünk benneteket, hogy egyesületünk 2018.01.01-ig szokásos téli álmát alussza. Mozgalmas éven vagyunk túl! Köszönjük mindeni tagnak, tisztviselőnek szándékolt hozzáadását ehhez az évhez. 

Sokan kérdezik, ezért mondjuk/írjuk: májusban várható az év expedíciója és augusztus/szeptember magasságában az év extrém túrája. Az expedíció kapcsán egy igazi (de még az is lehet, hogy 2) különlegességgel készülünk, egy régebbi álmot gondoltunk megvalósítani. Amúgy meg egyszerűen 99%-ban új és különleges dolgok lesznek. Ha van jó ötletetek, a jövő évvel kapcsolatban, írhattok e-mailt a megszokott This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. -ra.

Addig is takarékoskodjatok, mert TI sem tudtok majd ellenállni a kísértésnek. Természetesen lesz ingyenes, természetjárós, olasz és egy kis relax is, a szokásosak mellett.

Amennyiben utazással kapcsolatos tanácsra, jegyre van szükségetek, természetesen, mint szokásosan, a segítséget megadjuk.  

Az egyesület elnöke ügyletet tart minden szombaton.

a vasúti 06+27-51, és

a 06 30/9634325 mobil számokon.

Természetesen gyakran látogassatok el lapjainkra

egyesület honlapja: www.evvk.hu      

vasutas honlapunk: www.vasutasok.hu   

Értékeléseteket szíveskedjetek egyesület facebook oldalán közzétenni melyet: https://www.facebook.com/evvk.magyarorszag de a  www.vasutmania.hu -n is elérhetitek.

EVVK Fanclub https://www.facebook.com/groups/216760611793439/ 

FIP szabadjegy csoport https://www.facebook.com/groups/478631755542196/ 

EVVK olasz fanclub https://www.facebook.com/groups/496836540483865/ 

Menetjegy cserebere csoport bezár! 

Újként, rendszeresen adunk hírt magunkról a VSZ újságban, érdemes olvasni bennünket. 

2018-ban várjuk megkereséseteket.

üdvözlettel: Balog Imre

elnök  

2018 évi nagy bakancslista az EVVK ajánlásával

bakancslista

2018 évi nagy bakancslista az EVVK ajánlásával

Kedves Leendő Túratárs!

Eljött az idő, hogy a jövő évi túráink tervezéséhez nekilássunk. A TE véleményedre is kíváncsiak vagyunk:

Kérjük az alábbi kérdőíven jelöld meg utazási álmaidat, bakancslistádat, javaslataidat.  Természetesen többet is megjelölhetsz, akár új célpontokat is megadhatsz.

Megsúgjuk, néhány már a jövőbeni terveinket is tartalmazza.

Sőt, ha van időd oszd meg velünk miért ez a desztináció érdekel!

Reméljük hamarosan a tagjaink között fogunk tudni téged is, ha még nem utaztál velünk. Hiszen nem mindenki szeret egyedül utazni, nálunk pedig egy tapasztalt, összeszokott csapathoz csatalakozhatsz. Az Explorer Vasutas Világjáró Klub pillanatnyilag a legnagyobb vasutas szabadidős szervezet, amely mindenki számára elérhetővé igyekszik tenni az utazást.

Ha nem látnád a panelt, kattints ide légyszíves >>>

Kíváncsian várjuk a visszajelzésedet!

EVVK 

SEGÍTSÉG !!!

FELHÍVÁS

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

A múlt hónap 19-én súlyos autóbalesetet szenvedett Burkus Anita vezénylő tiszt kolléganőnk kislánya, Vanessza. Az eset Bulgáriában történt, és Vanessza jelenleg is Burgasban fekszik kómában. A szülei kint vannak, és az ápolásában segítenek, és szervezik a hazaszállítását, amint azt az állapota megengedi.

Az eset a családot súlyos anyagi helyzetbe hozta. Ezért fordulok most mindenkihez, hogy bármilyen csekély összeggel segítsünk bajba jutott munkatársnőnk nehéz helyzetén!

TISZTELETTEL KÉREM A MUNKATÁRSAKAT, HOGY AZ IGAZGATÓSÁG VALAMENNYI MUNKAHELYÉN, JELENTKEZÉSI HELYÉN SZERVEZZÜNK GYŰJTÉST A CSALÁD SZÁMÁRA!

Az így összegyűlt összeget eljuttatjuk a Bulgáriában lévő szülőknek, kiadásaik fedezésére.

A MÁV-START Zrt. Területi Személyszállítási és Vontatási Igazgatóság Üzemi Tanácsa nevében: Bordás Imre A MÁV –START Zrt. Központi Üzemi Tanács elnöke

http://www.vdszsz.hu/page/13/artID/6635/html/sulyos-baleset-erte-.html 

További híreink

Keresés

fészbuk szociál

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás

 

 

Bejelentkező űrlap

EVVK

Ez felület nem a túrákra való jelentkezésre való!!! Amennyiben jelentkezni óhajtasz valamelyik túrára, szíveskedj az adott túraleírásra kattintani, A leírás végén található, a jelentkezés gomb és úrlap.