Capri az álmok szigete túra 2017. augusztus 20.>>

Anacapri, _
Információ

(kód: 17cap ) Capri az álmok szigete túra

Kezdődik: 2017. augusztus 20. vasárnap , befejeződik: 2017. augusztus 26. szombat

Rövid leírás: Kék barlanggal, fürdéssel, libegőzéssel, Torinoval, Milánóval.

Kirándulásnak is hívhatnánk, gyakorlatilag majdnem mindenki tudja teljesíteni.

Mit ad ez a túra: Első reggel megérkezve sétálhatsz a Martini és a Fiat városában. Milánóból továbbindulva, másnap már Nápolyban ébredhetsz. A Vezúviuszi látogatásunk során csalódottan tapasztaltuk, hogy az kihunyt :) így életünkben először egy működő házi vulkánt/gejzírt tervezünk megtekinteni, Pozzuoli (Campi Flegrei). Este a szokásos vidámkodás, a szokásos éttermünkben jó alapozás a másnap korai Caprira történő utazáshoz. Kora reggel áthajózva az eddigiektől eltérően 2 napot áldozunk a mondén világ eme gyöngyszemére. Ismerve magunkat 2 hét alatt sem unnánk rá a szigetre, 2. nap éjszakáján továbbállunk az újabb csodák felé. Másnap reggel más dolgunk sincs, mintsem hogy eldöntsük Genovában vagy Milánóban folytassuk a napot. Este már csak a búcsúzás marad.

Ajánljuk: családoknak (gyermekkel külön kedvezménnyel), nyugdíjasoknak, fotósoknak, MÁV csoport dolgozóinak, mozgalmas túrákat kedvelőknek

Nehézségi fok: 3 , napok / szálláséjek száma: 7 / 2

Gyülekező helye és időpontja: Budapest-Keleti Pu. 2017. augusztus 20. 12 óra 40 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs,jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft+postaköltség-ért.

Kísérő/ Előadó: Orosz Miklós

MINIMUM Ajánlott költőpénz: 100 EUR , ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest - Milánó - Nápoly CAMPI FLEGREI vulkántúra - Capri - Genova - Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: ÖBB: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak jár a szabadjegy. FS: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak és családtagjának jár évente 1 szabadjegy. Nem vasutasoknak ~ 50 000 Forinttól elérhető a jegy. Nyugdíjas családtagjának kb. 100 EURO-ba kerül a 50%-os FIP jegy az osztrák szakaszra.

Vasúti pótjegyek: nevezési díj tartalmazza

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Couchette/ háló: KORLÁTOZOTTAN mind a 4 éjszakára elérhető, kb. 35 EURO / fő / éjszaka.

Helyfoglalási információ: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - (ülő-, couchette-) foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a helyjegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból.

Szállás: 2 ágyas szállodai szobákban, zuhanyzóval.

Az egyik legolcsóbb kategória. Papucs törölköző szükséges. Lehetőleg légy tekintettel arra, hogy más is akar hasonló időpontban fürödni. Nincs hűtési és melegítési lehetőség. Ha van minibár, az térítésköteles.

Part: Caprin, Marina Piccola kavicsos

Választhatók: couchette, felvonók, taxi.

Csomagmegőrzők: 7,5 - 12 EURO/CSOMAGONKÉNT, ALKALMANKÉNT!

Díjak 1 főre:

Típusban (1főre) Nevezési díj (Ft) Szállás (EUR) Transzfer (EUR)
Capri 2 ágyas 13500 116 Hajó Capri 35 € o.v.
Capri 3-6 ágyas 13500 107 Hajó Capri 35 € o.v.
- 0 0 0
- 0 0 0
- 0 0 0

 

Nevezési díj: jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos költségeket, a szükséges helyjegyek díját (adott esetben), a tagdíjat, valamint a kísérő költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza (ahol elérhető). A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíjat, belépők menetjegyek, közvetlenül a szolgáltatónak).

Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2017. augusztus 20. 13:40 RJ66

2017.08.20 Budapest-Keleti Pu.

Indulás bécsi átszállással Milánó irányába.

-

Éjszaka a vonaton (couchette kérésre).

2017.08.21 Torino

Délelőtti érkezést követően a csomagokat csomagmegőrzőben helyezzük el, majd indulás Torinoba (~ 3-11 EURO IC pótdíj).

A kelta hegyeket északról az Alpok határolja, délről pedig a Monferrato-dombság. A várost a Pó folyó szeli ketté. A város mai neve római elnevezésre vezethető vissza, jelentése "kis bika", mely a címerpajzsban is megjelenik. A Piazza Vittorio Torino egyik legnagyobb tere. Piazza Castello, Via Román (Torino második legfontosabb bevásárló utcája) található a korábbi királyi és királynői kastély. A Mole Antonelliana - röviden csak Mole - Torino egyik impozáns épülete, mely nevét tervezőjéről, Antonelliről kapta. Az épület a Via Po-ról közelíthető meg a legegyszerűbben, de már messziről kitűnik 167 méteres magasságával. Jelenleg a Film Múzeumának ad otthont. A Mole tornyán egy piros számsor ível felfelé, mely nem más, mint a híres Fibonacci számsor. A Basilica di Superga Torino pedig a Pó folyó túlpartján található.

Visszaindulás a délutáni órákban Milánóba. Éjszaka a vonaton (couchette kérésre).

2017.08.22 Nápoly - Campi Flegrei vulkántúra

Érkezés a délelőtti órákban Nápolyba, ahol a szálláshelyet gyalog közelítjük meg. Majd vonattal /metróval közelítjük meg a kaldéra vidéket. Napi várható költség 15 €.

A Solfatara egy alvó vulkán krátere Pozzuoli mellett, Nápolytól északra, amely kénes kigőzölgéseiről híres. Bocca Grande, melyben folyamatosan fortyog a szinte száraz homok és lövelli ki a 162 °C-os kénes gőzt. A környékén levő sziklákra vastag rétegekben rakódik le a kicsapódott kén, emiatt a nyílás környéke sárga színű. La Fangaia vagy Kis Solfatara - utolsó kitörésére 1921-ben került sor, ma már csak 98 °C-os gőzt termel.Stufa - alagútszerű építmények, melyeket a Boca Grande közelében lévő fumarolák felé építettek gyógyászati célokból. A kénes gőzöket római idők óta terápiás célokra használják. Itt fedezték fel a Solfolobus solfataricus baktériumot. Akárcsak más fajok esetében a Solfolobus genust a felfedezés helyszínéről nevezték el.

Este vacsora kedvenc nápolyi éttermünkben (10-20 EURO/fő). Este a szálláson.

2017.08.23 Anacapri

A hajóra érzékenyek ne reggelizzenek, B6 vagy Daedalon tablettával előzzék meg a rosszullétet. Indulás korán reggel a kikötőbe (villamos v. taxi kb 1-5 Eur/fő). Áthajózást követően napi jegy váltása tömegközlekedésre (~11 EURO €/fő/nap). Szálláshelyeket busszal (kérésre taxival) közelítjük meg. Érkezés után szálláshelyen hagyjuk a csomagokat.

Anacapri a sziget nyugati részén fekszik, magasabban található, kisebb, és teljesen más hangulatú, mint Capri. Második legmagasabb pontja a Monte Cappello (514 m). A település központja 275 méteres magasságon fekszik. Délkeleti részén található a Carena-fok a világítótoronnyal, északi részén pedig a híres Kék-barlang (olaszul: Grotta Azzurra). Anacapri nevezetessége számos villája, temploma, kolostora. Fő látnivalója a 2015-s árakon 7 Eurós belépődíjért látogatható Villa San Michele, amit a 20. század elején Axel Munthe svéd orvos Tiberius római császár villájának helyén épített. A villa kertjében egyiptomi, és egyéb antikvitás-kori ereklyék, és művészeti alkotások találhatók. De talán a fő ok, amiért megéri a belépődíj, az a kertből nyíló csodás kilátás Caprira, a kikötőre, a tengerre, és még a Vezúv is látszik! Anacapriból libegővel (Seggiovia) lehet eljutni a Monte Solaro tetejére. Az 589 m magas hegy csúcsáról leírhatatlan a panoráma. A libegő ezen a 15 perces út alatt csodás kertek, és gyümölcsösök felett halad el. (A jegy 10 Euró). A Villa Jovis római kori villa-t, mely i. e. I. században épült, de csak a XVIII. században fedezték fel, ekkor építették mellé a Santa Maria del Soccorso templomot. A villa a római időkben eredetileg erődnek épült, saját víztartállyal és fürdővel rendelkezett.

Este a szálláson. Kérésre étterem látogatás.

2017.08.24 Capri Blue Grotto

Reggeli kijelentkezés után a csomagokat a szálláshelyen hagyjuk, majd napi jeggyel közlekedünk (~ 11 EURO/fő).

A Marina Grandera átutazunk. Blue Grotto a következő megálló (teljes költség kb. 30 Euro. Bizonyos napszakokban és tenger állás mellett a barlang nem látogatható!) A barlang kb. 50 méter magas, amelynek nyílása lesüllyedt a tenger szintje alá, s így csak egy igen kicsiny nyíláson lehet megközelíteni. A napfény a külső tengerszintre verődik, s a fénytörés törvénye szerint látható a barlangon belül is: a kék szín nemcsak a vízbe ejtett tárgyakon, hanem a barlang falán és mennyezetén is visszatükröződik. A látogatónak azonban legalább 10—20 percre van szüksége, hogy ezeket a jelenségeket észrevegye, az emberi szemnek kb. ennyi időre van szüksége, hogy hozzászokjon a belső sötétséghez. A mélykék színt Capri-kéknek nevezik. Visszatérve a belvárosi séta után meglátogatjuk Augustus kertjét, amennyiben járható, a Via Krupp-on leereszkedünk a Marina Piccolára (kb. 1 EURO), ahol korlátozott fürdési lehetőség van.

Visszaindulás a délutáni órákban Nápoly irányába. Éjszaka a vonaton (couchette kérésre).

2017.08.25 Milánó

Érkezés a délelőtti órákban, csomagokat csomagmegőrzőben hagyjuk.

"Az 1,3 milliós Milánó- Róma után- Olaszország 2. legnagyobb városa. A legmodernebb település az országban. Ha Róma a ""régi"", Milánó mindenképpen az ""új"". Kozmopolita, elegáns, nyüzsgő város, elegáns, fényes üzletekkel, forgataggal. Olaszország 2. legnagyobb városa, ugyanakkor az ország legfontosabb, legjelentősebb városa. Olaszország ""ipari fővárosának"" tartják, a régió elképesztő ipari teljesítménye miatt. A pályaudvarról kiindulva, világhírű látványosságai a Corso Buenos Aires, Porta Venezia. A milánói dóm építése 1386-ban kezdődött meg, és közel 600 évig tartott: 1965-ben fejezték be. 157 m hosszú, 97 m széles, homlokzata 56 m magas, míg a kupolatoronyé 109 m. A fehérmárványból készült épület gótikus, reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, annak számos szobrával, 135 tornyával, 96 vízköpőjével, 2245 szobrával lenyűgöző. 10186 négyzetméteres területével a Szent Péter bazilika, és a sevillai Dóm után, Európa 3., valamint a világ 5. legnagyobb temploma. Lehetőség van felmenni a dóm tetejére (9 Euró), ahonnan, a gótikus tornyok mellől, remek kilátás nyílik a városra, szép időben még az Alpokig is ellátni. Galleria Vittorio Emanuelle-en elegáns üzletek, mint a Gucci, a Louis Vuitton, a Massimo Dutti, vagy a Prada üzletei találhatók ebben a bevásárlóutcában, valamint felsőkategóriás éttermek, remek bárok és kávéházak - de még McDonald's is. Évről évre Milánó legelegánsabb üzletei és éttermei nyíltak itt meg. A passzázs maga is elegáns: üvegkupolája, üvegteteje, és mozaikpadlója csodálatos. Korában a legnagyobb ilyen jellegű építménynek számított, komoly lökést adott a modern bevásárlóközpontok megépítése felé szerte a világon. A Galleria vasszerkezete az Eiffel-torony megépítését is inspirálta. A Galleriában néha embereket látunk forgolódni: a padlóján lévő Torinoi bika tökén a sarkunkon történő háromszori körbeforgás a legenda szerint szerencsét hoz - annyian forognak ott, hogy a bika hasánál ma már csak egy lyuk látszik. A pompás bevásárlóárkádot a milánóiak ""Milánó szalonjának"" (il Salotto di Milano) is hívják. Építését 1865-ben kezdték meg, és 1877-ben avatta fel a névadó II. Viktor Emánuelle, az egyesített Olaszország első királya. Tervezője, Guiseppe Mengoni a Galleria építése közben, az állványzatról lezuhanva hunyt el, röviddel az átadás előtt. A Scala a világhírű operaház 1778-ban nyílt meg, sokáig itt volt Európa legnagyobb színpada. Építését Mária Terézia rendelte el, miután a korábbi színházépület, a Teatro Regio Ducale egy tűzvészben elpusztult. Még ma is a világ egyik vezető opera- és balettházának tartják. Olyan művészek léptek itt fel mint Maria Callas vagy Pavarotti és a Castello Sforzesco/Triennale."

Hazautazás egyénileg Milánóból, éjszaka a vonaton (couchette kérésre).

2017.08.26 Budapest-Keleti Pu.

Érkezés bécsi átszállást követően Budapestre, a kora délutáni órákban.

-

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Személyes ügyintézés csak bejelentkezés után: 06/30386-6106. Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni! Tagok e-mailben is küldhetik (infokukacevvkponthu) jelentkezésüket.

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk. Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>> A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

Erre a gombra csak akkor kattints, ha a nevezési díjat befizetted. A befizetés nélüli jelentkezéseket törölni fogjuk!!!

Utazásokhoz ajánlott kellékek: EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

További tervek 2017-re: | Ausztrália - Új-Zéland | 2017 évi rendes közgyűlés | Izlandi kalandozásaink | Marokkó vonattal | Ausztrália | Ausztrália-Új-Zéland | Új-Zéland | Gerecse | Mór világ | Marokkó-Szahara teveháton | Mór világ nyaralással | Costa del Sol | Dél-Spanyolország Andalúzia | Spanyol tengerpart ECO | "ultrabalaton" | Balaton biatlon | "félbalaton" | Balaton bál | Badacsony hegyjárás | Erdély panoráma útjai | Új mediterrán körút | Alpok-Dolomitok | "Top of Tyrol" csúcskilátó | Új Nagy Itáliai körút | Torino+Róma | Torino | Capri az álmok szigete | Genova | Milánó | Korzika tengerpart ECO | Korzika tengerpart | Korzikai szigetjárás |

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével): Aki egyszerre 2 vagy több túrára, vagy febr. 15-ig jelentkeznek, gyermek/diák, családok valamennyi tagja és nászutasok 5 % kedvezményt kapnak a nevezési és a szállásdíjból (adott esetben). A kedvezmények nem összevonhatók! Kedvezményeket az érvényesen jelentkezőknek (fizetés, határidő, jogcím, szükséges nyomtatványok megléte) tud az egyesület biztosítani.

"

Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com

További részletek
  • Total viewing: 858
  • Type: Alacsony költségvetésű túrák
  • Kategória: Túra
leírás:
Kék barlanggal, fürdéssel,libegőzéssel, Torinóval, Milánóval.
Visszahívás/további információ kérés
Írd be a képen látható karakterek az alsó mezőbe!
Jellemzők
  • Amenities
  • szálloda közös zuhanyzóval
  • Neighborhood
Térkép
infromáció
There are no comment there
Add comment
Worst     Best
Írd be a képen látható karakterek az alsó mezőbe!
     
Írd be a képen látható karakterek az alsó mezőbe!
       
Hasonló túrák

További híreink

Keresés

fészbuk szociál

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás