Szabadjegy kitöltése

From: József Kxxxx [mailto:This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.]

Sent: Saturday, January 17, 2015 5:45 PM

To: evvk.hu

Subject: Re: szabadjegy kitöltés

T. EVVK!

Első vonatos külföldi utazásainkra készülünk. A FIP igazolvány és szabadjegyek igényléséhez szükséges igénylőlapok kitöltéséhez kérek segítséget. Pl.

- az igazolvány igénylésén lehet e egyik ország szabadjegyét is megkérni?

Az eddigi szokásrendszer alapján célszerű külön lapon igényelni.

- az "Odaút:....-tól" Budapestet, vagy az adott ország belépő határállomását kell írni?

- az "Odaút:....-ig" az adott ország kilépő határállomását kell írni? - mit kell írni az "útirány:...."-hoz

Szükségtelen kitölteni az oda vissza utat, viszont a B pontot be kell karikázni és az igényelt vasutat bele kell írni. pl. FIP szabadjegyet az ………………osztrák …….……………vasútra, vagy

Ugyanezt kérdezem a "Visszaút:..." vonatkozásában is.

FIP jegyek igénylésénél nincs jelentősége. Nem kell kitölteni.

- "Az indulás terv. ideje:" pontosan az indulás napja legyen?

Célszerű 1-2 héttel az indulás elé időzíteni, azonban az indulás előtt leghamarabb 3 hónappal fogják csak az igényüket befogadni.

- Mi az a "CRM" szám? Nem kell kitölteni, valószínűleg a MÁV használja.

Köszönettel és tisztelettel.

Arcképes

 

a MÁV Zrt., MÁV- START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt.,

MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft. (korábbi MÁV Vagyonkezelő Zrt.,

MÁV IK. Kft., MÁV KERT Kft., MÁV Vasútőr Kft. társaságok jogutódja), 

ZÁHONY-PORT Zrt., RCH Zrt. munkavállalói részére

A vasúti utazási kedvezményre jogosultak körét és a kedvezmény mértékét a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény és az 57/2009. (X. 20.) KHEM rendelet szabályozza.

A rendelet kimondja, hogy a vasúti utazási igazolványokat évente érvényesíteni szükséges.

 

Bővebben: Arcképes

Háló és fekhely kedvezmények

Tisztelt Kollégák!

A mai napon megjelent a tárgyévi 21. sz. MÁV-START Értesítőt; tartalma:

Utasítások 19/2014. (IV. 01. MÁV-START Ért. 21.) sz. díjszabási rendelkezés a vasutas utazási igazolvánnyal rendelkező munkavállalók, nyugdíjasok és hozzátartozóinak helyre szóló háló-, illetve fekvőhely kedvezményéről és az 1470/1471 és 1481/1480 számú vonatok igénybe vételéről szabadjeggyel utazók részére

Fenti lapszám megtalálható a „MÁV-START Értesítők” mappában.

Holland vasút - vonalkód


Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az NS Holland Vasút hálózatára FIP szabadjeggyel történő utazásoknál az alábbi változások lépnek életbe.

A Holland Vasút vasútállomásain folyamatosan vezeti be a kapuzárat. A vasútállomásaikra történő ki- és belépéshez a mai naptól vonalkód szükséges.

A vasutasok nemzetközi jegyfüzetével Hollandiába utazók utazásukhoz ún. vonalkód szelvényt kapnak, amellyel jogosultakká válnak a holland vasút állomásaira történő belépésre, illetve onnan való kilépésre. A szelvény azték kóddal ellátott, amelyet a vonalkód beolvasóval kell kezelni az állomási kapuk kinyitásához. A vonalkód szelvény önmagában nem jogosít fel utazásra, az kizárólag az állomási kapukon történő átjutásra szolgál. A vonalkód szelvény az első felhasználástól számított 3 hónapig érvényes és igazodik az NS szelvényen kézírással kitöltött érvényességi mezők (4X48 órás) érvénytartamához. A vonalkód szelvényen található használati útmutató szerint nyithatók az állomási kapuk. Abban az esetben, ha a vonalkód leolvasó nem működik, akkor az állomási személyzettől kell segítséget kérni. A vonalkód szelvény a FIP menetjegyfüzetbe nem kerül befűzésre, így azok megőrzésére az utazás során fokozottan ügyelni kell.

Azon nemzetközi utasok részére, akiknek menetjegye (nem FIP szabadjegyfüzet) nincs ellátva vonalkóddal, részükre a vonaton a holland jegyvizsgáló adja ki az állomási kapuk nyitásához szükséges ún. KeyCard-ot.

Érvényes: 2014. augusztus 28-tól

A menetkedvezményi igazolványok jogosultságának érvényesítése 18 év feletti gyermekek esetén

 Tájékoztató

a MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt.,

MÁV Vagyonkezelő Zrt., MÁV IK Kft., ZÁHONY-PORT Zrt., és az RCH Zrt.

munkavállalói részére

 

2009. november 1-jén lépett hatályba az egyes vasúti utazási kedvezményekről szóló 57/2009. (X. 20.) KHEM rendelet, amely új tartalmi és formai követelményeket határoz meg a vasúti utazási kedvezményre jogosító igazolványokkal szemben.

 Az utazási igazolványok igényléséről és használatáról szóló társasági utasítások előírása alapján a 18. – 25. életév közötti  igényjogosult gyermek nappali tagozatos – közép-, vagy felsősfokú tanulmányok esetén is – tanulói jogviszonyát a jogszerző munkáltatója  rendszeresen köteles ellenőrizni évente kétszer (október 31-ig ill. követő év március 31-ig) a tanulmányok féléveinek megkezdésétől számított két hónapon belül a bemutatott iskolalátogatási/hallgatói jogviszony  igazolások alapján.

A 25. életévét betöltött gyermek (a tartósan beteg gyermek kivételével) az utazási igazolványra akkor sem jogosult, ha nappali tagozaton tanulmányokat folytat!

 

Felhívjuk az érintett munkavállalók figyelmét, hogy a fentiekre való tekintettel a 18. – 25. életév közötti igényjogosult (minden olyan gyerek, aki a 18. évét 2014. március 31-ig betölti), középiskolai és felsőfokú nappali tanulmányokat folytató gyermek nevére kiállított eredeti iskolalátogatási igazolások beérkezési határideje:

 

                                               2014. március 31. (hétfő)

 

Az igazolásokat kérjük a Humán ügyfélszolgálati irodában leadni. A leadott igazolások alapján a MÁV-START Zrt. részére  a Humán Szolgáltatás érvényesítési listát küld.

 

Amennyiben az iskolalátogatási igazolás a fenti határidőig nem érkezik meg a Humán Szolgáltatáshoz, az igényjogosult gyermek nem kerül bele az érvényesítési listába, így az utazási igazolvány a MÁV-START Zrt. által automatikusan letiltásra kerül.

 

Keresés

fészbuk szociál

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás