Mit tegyünk hogy rosszul sikerüljön...

Alábbi cikket bár mindenkinek ajánljuk, azonban elsősorban a nem sértődősök olvassák !!! Néhány kifogás ami mindannyiunk számára kínos:

 

1. helyezett: Közbejött valami

Ez abszolút nem vicces. Tényleg vannak kellemetlen emberi helyzetek (és tényleg nem röhögünk). B verzió: Sajnos nem tudok menni, (viszket a körmöm és fáj a hajam, a gyerek nem akar menni) kérem vissza a pénzem! Még soká van, majd szerveztek még valakit. No, ezzel az erővel tényleg kár még nevezési díjat befizetni. Tudatában a családi tragédiáknak és egyéb komoly élethelyzeteknek nem győzzük hangsúlyozni, bármikor léptek vissza, nem tudjuk a nevezési díjat visszaadni. Gondolj bele, ha mi lépünk vissza te sem hagyod itt a pénzed.

 

2. helyezett: Megpróbálom! Majd fizetek, ha tudok! A bepróbálkozások listáján ezüstérmes a fizetés nélkül beküldött részletes kondíciós lista. Az hogy csak a kitöltött jelentkezési lapot küldöd meg a számunkra, az alábbiakat jelenti:

1./ azzal hogy a nevezési díjat nem fizetted be, nincs kötelezettségünk helyedet fenntartani.

2./ a fizetés nélkül beküldött jelentkezési lap nem jelent fizetési halasztást, vagyis ne legyen harag, ha emiatt itthon maradsz.

3./ azt gondoljuk, hogy elfogadható érv, hogy ne azok pénzét küldjük vissza, akik már bejelentkeztek csak azért, hogy egy fizetés nélküli helyet fenntartsunk.

2014 02.15-től a késve fizetőknek nem tudunk kedvezményt biztosítani, jelentkezésüket ügyintézési költség megfizetése mellett tudjuk befogadni.   

 

3. helyezett darabolós gyilok:

Sokan levágják a részletes kondíciós lista utolsó táblázatos részét, amit őszintén szólva, nem igazán értünk. Bizonyára az otthoni lakás adás-vételi szerződés aláírott részét se vágjátok le, mert egyébként nem ér az egész semmit. Kérjük egyben mindkét oldalt vissza.

 

4. helyezett: Jobb a kényelem

Utólagos változtatásra, visszalépésre nincs mód. Utolsó pillanatban kaptam kusettet, kérem vissza a helyfoglalás díját. Azt szükséges megérteni, hogy helyjegyvásárlás nem azonos egy bolti bevásárlással (kérek 40 helyjegyet szeletbe! 50 deka maradhat!). Örülünk, ha egyáltalán helyjegyet kapunk, esetenként pedig bizony külföldről hozatjuk a jegyeket. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy a mieink gyakran pánikba esnek az ilyen elutasítások okán, gondolván, hogy ekkor drágább lesz a túra. Ez téveszme! Az út nevezési díja nem fog többe kerülni, persze olcsóbb se lesz.

 

5 helyezett: Van három gyermek. Elvinnétek ingyen?

Egyesületünk sok törekvést tesz a családok terheinek csökkentésére de ygermeket ingyen nem tudunk „vinni”. Ez azért van, mert az ingyenesség mindig csak elviekben létezik. Hiába karon ülő a gyerek, a vonaton 8 órát nem tartja a szülő. A mellette lévő székre teszi. Hiába alszik az anyjával, az üdülőhelyi illetéket, buszt, csomagmegőrzőjét ugyanúgy ki kell fizetni. Van néhány félszeg próbálkozás a pótágyas elhelyezésre, azonban a félárú pótágy mellet a szállásadó a felnőttekkel mindig a magasabb kategóriát fizettette meg (2 ágyas + 1 pótágy = 3 ágyas vagy 1-2 ezer Ft a differencia). 2013 tól a család minden tagja kap kedvezményt!!! Az olcsóbb túráknál próbálunk azért ezzel is kezdeni valamit, és ott nagyobb a gyermekkedvezmény is. És vannak ingyenes programjaink.

 

6. helyezett: Pedig direkt megüzentem. Hogy ti milyen idióták vagytok….

Fontos kéréseket csak írásban, a jelentkezéskor szabad eszközölni (itt szállok fel, x-ékkel akarok egy szobában lenni, couchette-t kérek). Az, hogy valakivel beszéltél vagy vele megüzented, nem jogalap és nem kötelezettség senkire nézve. Jelentkezésed beérkezését és további teendőket elsősorban csak a szombati fogadóórák alkalmával van mód tisztázni. Gondolj bele, hogy ha például a tisztviselőt épp vonatút közben vagy külföldön éred el a mobilján, vajon milyen naprakész információkkal tud szolgálni? Pontosan ezt elkerülendő szombat délelőtt központi ügyeleti számainkon állunk rendelkezésedre. Felhívjuk szíves figyelmeteket hogy az extrémtúrák és expedíciók nem jellemzően kényelmi szolgáltatásainkról híresek. Ezeknél a túráknál nem tudjuk modellezni az otthoni viszonyokat, és kényelmet, bár valószínűleg nem is ezért utazunk több 1000 km-t.

 

7. helyezett: nevezési díj átutalása, jogcím

Az átutalások közlemény mezőjébe kérjük ne írjatok semmit. Egyébként az egyesület az alábbi jogcímeken tud pénzt befogadni: Kaució (jegyvásárlások alkalmával), Nevezési díj, Tagdíj, Jegy díja. Az utóbbi időkben bizonylatra az alábbi néhány igen csak érdekes közelmény került: kocsival utazunk, "2 út +ica jegye" az útelvélszámom ZA000000.  Vagyis hogy erről kéne számlát kiállítanunk. Az elsőre vicces jogcímek megnehezítik az összeg megérkeztének visszaellenőrzését, ezáltal jelentkezésed később kerülhet regisztrálásra. Valójában nekünk mindegy hogyan juttatod el a pénzed, ami lényeg papír legyen róla. Ebből sem az eredetit kérjük, elég egy fénymásolat.

 

8. helyezett: Telefonmánia

A jelentkezési procedúrát lehetőleg egy ügyintézővel csináld végig, akinek lehetőleg a nevét is feljegyzed. Így a jelentkezésedet jobban figyelemmel tudjuk kísérni. Gyakran előfordul, hogy X-nél érdeklődik a jelentkező, majd Y-tól kér tájékoztatót és végül Z -n pedig számon kéri az előzőekben másokkal történt beszélgetést. Célszerű mindenkinek az üzletágához közel álló tisztviselőt keresni (Cargo, Pálya, forgalom, stb.)

 

9. helyezett: Itt vagyok a kapu előtt! Hol vannak?

A személyes ügyintézés jelenleg szünetel. Az EVVK soha nem tett arra utaló közlést, hogy személyes ügyintézést elősegítené. A megadott időpontok TELEFONOS fogadóórákra vonatkoznak! Miután kispénzű egyesület vagyunk, nincs pénzünk a jelenlegi részvételi díjak mellett puccos irodát fenntartani. Minden nyilatkozatot, kérelmet, jelentkezést csak írásban tudunk fogadni. Ha mindenképpen szeretnél velünk találkozni telefonos egyeztetés után Kiskunfélegyházán tudunk erre lehetőséget biztosítani.

 

10. helyezett: Francba! Épp lemaradtam.

Jelentkezési határidő tekintetében számodra helyet akkor tudunk biztosítani, ha van. 1-2 %-ban a mieink szeretik megvárni, míg a megtelt piros mező a honlapunkon megjelenik és utána érdeklődnek. Ekkor már nincs mit tenni. A hozzánk jelentkezők kreativitásának határtalansága miatt már több analógiát próbáltunk kidolgozni a jelentkezési határidő kordában tartására azonban okos megoldás még nem született. Jelenlegi szabályozás szerint a jelentkezési határidő a tájékoztató kézhevételétől számított 2 hét VAGY míg a csoport meg nem telik. Ami biztos, hogy január 15-én minden túrára van még hely. Ami pedig biztosan nem fog menni: Igaz nem fizettem még, de biztos, hogy fizetéskor be fogom a nevezési díjat fizetni, addig tartsátok már helyemet.

 

11. helyezett Mennyit kerestek rajta?

Hát nem sokat! És még néha meg is szí….k Sajnos ahhoz, hogy valami működjön, LEGALÁBB az ellenértékét be kell szedni. Annak viszont tudatában vagyunk, hogy az utazási irodák és az egy fríméles önjelölt vasúti útszervezők, utazásszervezők (azzal a megkötéssel, ha ez bántja őket, már most elnézést kérünk) árainál esetenként 50-70 %-kal olcsóbbak vagyunk. Fentiekkel szemben fenntartjuk a honlapjainkat és vállaljuk azt, hogy ezt nyilvánosan csináljuk. Amit meg kell érteni, jogászért, könyvelőért, telefonért, jegyért és egy csomó dologért kell fizetnünk, KELL. A pont legfontosabb információja EGYESÜLET VAGYUNK TAGOK vehetnek részt túráinkon.

 

12. helyezett Ne vicceljetek már ezzel az olasz cuccal! Az irodáknál tizenötezerért el lehet menni Görögbe. Lesz erre normális ember, aki jelentkezik?

Szerencsére szokott lenni. Mindig is jó néven vesszük, ha előtte tüzetesen átnézitek valamennyi lehetőséget. Onnan tudjuk, hogy vége az Utazás kiállításnak hogy utána kicsit megugrik a jelentkezők száma. Az emberek tudnak jól számolni. Az egyesület nem alternatívája utazási irodáknak. 

 

12. helyezett: Mennyi ebből a szállásdíj? Mondjátok már meg a szállás címét!

 

A kérdésre a 2013 -tól egyértelmű a válasz. Ha egyedül mész kb. ezért a díjért fogod megkapni (vagyis ingyen kaptál kísérőt). Igazából nem kötelező ragaszkodni a mi szállásunkhoz, ha tudsz jobbat úgy is csatlakozhatsz. A másodikra pedig légy szíves ne hozz bennünket ilyen helyzetbe.

 

Hát ennyi fért idei vidám összefoglalónkba. Kérjük, hogy a lista jövőre ne bővüljön. Köszönjük! És ugye nincs harag?

 

Updated !!! Lássuk mások hogyan gondolkodnak ugyanerről:

 

Forrás: www.travelo.hu 

 

Bár a cikket nem mi írtuk örök érvényű igazságok vannak a sorok között. Humoros, de igaz. Emlékezetesen borzalmasra sikerült külföldi nyaraláshoz szolgálunk remek ötletekkel. Hagyja otthon okmányait, ne nézzen rá az órájára, vedeljen mint a gödény, és eszébe ne jusson esernyőt csomagolni. Persze ha nyugalomra vágyik, pont ne tegye ezeket. Az ember általában emlékezetes nyaralást szeretne. Emlékezetesen jót. Néha azonban mindenkinél beüthet a krach. Tegyünk egy szívességet magunknak, és ha lehet, ne a saját hülyeségünkel szúrjuk el a vakációt – erre ott van számtalan előre kiszámíthatatlan külső tényező.

 

A Skyscanner.net utazási árösszehasonlító oldal összegyűjtötte a tíz legfontosabb dolgot, amivel eltolhatjuk a nyaralást, mi pedig közkinccsé tesszük itt, a Travelón is. Otthon felejtett útiokmányok, tájékozatlanság, idióta viselkedés... Mik azok az alapvető dolgok, melyeket semmiképp se tegyen, ha jól akarja érezni magát egy külföldi utazáson? Felejtse otthon az igazolványait Sőt, ha lehet, az egész pénztárcáját, úgy, ahogy van.

 

A legoptimálisabb, ha mindezt akkor veszi észre, amikor az utolsó percben esik be a reptérre, és már esélye sincs hazaugrani a gép lekésése nélkül. Ha a tárcáját, benne a személyiével, bankkártyájával és költőpénzével sikerülne magával vinni, legalább az utolsó pillanatban kinyomtatott repjegyét, a szállásfoglalást igazoló papírt, és az előre befizetett fakultatív kirándulásokat igazoló vouchert hagyja a nyomtatóban.

 

Így, ha fapadossal utazik, a pénztárcája is könnyebb lesz a helyszíni check-innek köszönhetően, a hotelben egyből közeli ismeretségbe kerülhet a recepció összes munkatársával, miközben a nyilvántartásban keresik a foglalását. A fakultatív túrákra pedig el sem kell indulnia, ugyanis a legtöbb cég nem igazán fogadja el a "becsszó, befizettem"-et igazolásként. Legalább tovább pihenhet szállodai szobájában, tiszta nyereség, nem?

 

Vegye lazán az időpontokat, tegyen az időbeosztásra Hiába hajtogatja, hogy „drágám, rengeteg időnk van, ne izgulj, oda fogunk érni”, amikor Ferihegyre tartva, háromnegyed órával a gép indulása előtt még a dugóban ülnek Kőbánya-Kispest magasságában, vagy a metró épp akkor mondja be az unalmast, amikor a Nyugatiban próbálná elcsípni az utolsó utáni pillanatokban a vonatot. Nem, nincs idő, és nem, nem fogják elérni. Persze akár be is oszthatná ésszerűen az idejét, de hát nyaralunk, ki akar bármihez is igazodni? Ha mégis megpróbálnánk valamiféle rendszert iktatni az utazásba, lehetőleg támaszkodjunk egy rég lejárt menetrendre az útikönyv hátuljában, biztos nem változott semmit az elmúlt három évben.

 

A legjobb módja mégis az az utazás elbaltázásának, ha iszunk egyet annak örömére, hogy időben kiértünk a reptérre, és aztán lekéssük a gépet a légikikötő bárjában üldögélve – írja a Skyscanner.

 

Rúgjon be, de nagyon Ha a fenti jó tanácsokat mégsem sikerülne megfogadni, és valahogyan felkeveredne a gépre, itt már tényleg ne sajnálja magától a jófajta alkoholt. Ne is álljon meg addig, amíg a két stewardess helyett minimum négyet nem lát. Hangoskodjon, buzdítsa koccintásra ismeretlen utastársait. Hiszen nyaral, ilyenkor mindent lehet, nyilván. Jó szokását folytassa idegenben is, igya le magát a sárga földig és óbégasson, amennyit csak jól esik. Nem kínos, ugyan.

 

Legyen róla meggyőződve, hogy ahová indul, ott csak jó idő lehet Minek táblázatokat nézegetni az átlaghőmérsékletről, és a várható csapadékmennyiségről? Nyaralni megyünk, tehát jó idő lesz! Higgye el, akkor is non-stop verőfény lesz, ha a szuper akciós útja az esős évszakban szól Thaiföldre. Ha elhiszi, hogy mindig hétágra fog sütni a nap az egész nyaralás alatt, nagyot csalódhat. De ha visz vízálló cuccot, még jó is lehet családilag tapicskolni

 

Persze a ló túloldalára sem érdemes átesni, és szentírásnak venni az előrejelzéseket, de azért jó, ha valami képünk van arról, hogy mégis mi vár majd ránk. Homokba dugni a fejünket nem szerencsés – bár akkor legalább arra nem jut az esőből.

 

Higgyen a reklámoknak! Nézze ki egy utazási iroda katalógusából apró, erősen pixeles képeken a szállást, olvassa el a hozzá fűzött egyenszöveget, és foglalja is le a nyaralást izibe'. Na jó, még esetleg nézze meg a szálloda saját weboldalát is, az biztosan olyannak mutatja a helyet, mint amilyen igazából. Azt írják, hogy semmi nem rondít bele a panorámába, a szálló maga a béke szigete, a finomhomokos tengerpart pedig csak alig ötven méter? Higgyen nekik! Aztán ne csodálkozzon, ha megérkezve kiderül, hogy a szomszédos építési terület sajnos nem fért már rá a hivatalos fotókra, ahogyan az idő közben a szálloda elé felépült tizenöt emeletes újabb hotel sem.

 

Azon pedig tényleg nincs mit meglepődni, hogy a finomhomokos az a legnagyobb jóindulattal is sunyi szúrós kavicsos, az ötven méter pedig alsó hangon ötszáz. (Ha mégis egy fokkal megbízhatóbb képet akar kapni, legalább a TripAdvisort és az Ongót nézze meg foglalás előtt.)

 

Rúgja fel a helyi szabályokat és szokásokat Ami egy pesti romkocsmában egy átbulizott estén elmegy, az nem biztos, hogy a világ más tájain is ugyanennyire jópofának tűnik. Ez nem csak a viselkedésünkre, de az öltözködésünkre is igaz.

 

Persze ha meg akar ismerkedni a helyiek haragjával, nyugodtan kószáljon be templomokba miniszoknyában és bikinifelsőben, muzulmán országokba indulva pedig nyugodtan hagyja otthon minden kendőjét és laza, vállakat és térdeket takaró ruhadarabját. Ha felszólítják, hogy viselkedjen az előírások szerint, értetlenkedjen és háborogjon hangosan.

 

Vicceskedjen a reptéri személyzettel Biztonsági ellenőrzésnél mondjon mókás dolgokat arról, hogy mi minden van a csomagjában robbanószertől kezdve, drogokon át veszélyeztetett állatfajokig – biztosan még nem hallottak egyetlen hasonló poént sem a reptér dolgozói.

 

Sportosabbak hagyják őrizetlenül a csomagjaikat, és csak akkor menjenek vissza értük elegánsan, amikor már kezd a tömegpánik kitörni. Garantált a móka, kacagás.

 

Drogot csempészni szuvenír gyanánt.  Ahogyan korábban hírt adtunk róla, úgy néz ki, befellegzett a holland drogturizmusnak. De amíg még lehet, felmerülhet önben, hogy megpróbáljon azoknak a haveroknak is hozni egy kis cuccot, akiknek végül nem gyűlt össze a pénze az amszterdami kiruccanásra. (Nem, tényleg ne tegye.)

 

Utasbiztosítás? Minek az? Itthon sem ér baj sohasem, miért lenne ez másként Kuala Lumpurban? A csomag úgyis megérkezik velem együtt az átszállás dacára, kirándulás közben egészen biztosan nem bicsaklik ki a bokám, a fogam pedig véletlenül sem a körutazás közepén durran be. Gondolja csak ezt nyugodtan, és a célország turisztikai látványosságai mellett az egészségügyi ellátórendszert és annak költségeit is behatóan megismeri.

 

Persze az esetek többségében tényleg nem éri baj az embert, és a biztosítás kidobott pénznek tűnhet. De elég, hogy csak egyszer történjen valami velünk úgy, hogy nem voltunk biztosítva, és egy életre megtanuljuk, hogy máskor mindig kössünk.

 

 

Hagyja otthon tinédzser korú gyermekeit Ha kamasz gyermekei kínosnak érzik, hogy nyaralni menjenek Önnel, hagyja csak nyugodtan otthon őket. Ha azt mondják, hogy nem tartanak házibulit, biztosan úgy lesz, és nem jön át az egész osztály. Meg még három másik. Vagy esetleg mégis? Jó nyaralást! Figyelem! Tippjeink a totális nyaralási káosz előidézéséhez szolgálnak sorvezetőül. Ha Ön nyugalmas nyaralásra vágyik, NE tegye magával ezeket. Köszönjük. Forrás mégegyszer: Skyscanner.net

Kedves Barátaink Az idei évben különösen elszaporodtak az utólagos módosítási és visszalépési kérelmek, különösen az expedíciók és komolyabb túrák esetében. Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy visszalépési kérelmet sajnos nem tudjuk befogadni. Előfordul, hogy az elektronikus megrendelő kitöltése után 5 perccel már jön is e-mailben a kiigazítás holott, ennek a célja pontosan az igények gyors összesítése lenne. Ugyancsak problémát okoz, hogy egy megrendelést kétszer, kétféleképpen adtok fel. Az elektronikus jelentkezések és megrendelők kinyomtathatók, üresen végiggörgethetőek. Kérjük még kitöltés előtt tanulmányozzátok, kérdésetek esetén keressetek legyetek szívesek bennünket. A módosítások, csak az elektronikus jelentkezések esetében, különösen indokolt esetben, kifejezetten írásban lehetséges 1000 Ft-os ügyintézési költség mellett. Az ügyintézési költség nem mentesít a már időközben megrendelt tételek kifizetése alól. Megértéseteket köszönjük. Tisztelettel: EVVK

Keresés

fészbuk szociál

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás