TPL_IN
TPL_ON
Találat: 2650

From: József Kxxxx [mailto:This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.]

Sent: Saturday, January 17, 2015 5:45 PM

To: evvk.hu

Subject: Re: szabadjegy kitöltés

T. EVVK!

Első vonatos külföldi utazásainkra készülünk. A FIP igazolvány és szabadjegyek igényléséhez szükséges igénylőlapok kitöltéséhez kérek segítséget. Pl.

- az igazolvány igénylésén lehet e egyik ország szabadjegyét is megkérni?

Az eddigi szokásrendszer alapján célszerű külön lapon igényelni.

- az "Odaút:....-tól" Budapestet, vagy az adott ország belépő határállomását kell írni?

- az "Odaút:....-ig" az adott ország kilépő határállomását kell írni? - mit kell írni az "útirány:...."-hoz

Szükségtelen kitölteni az oda vissza utat, viszont a B pontot be kell karikázni és az igényelt vasutat bele kell írni. pl. FIP szabadjegyet az ………………osztrák …….……………vasútra, vagy

Ugyanezt kérdezem a "Visszaút:..." vonatkozásában is.

FIP jegyek igénylésénél nincs jelentősége. Nem kell kitölteni.

- "Az indulás terv. ideje:" pontosan az indulás napja legyen?

Célszerű 1-2 héttel az indulás elé időzíteni, azonban az indulás előtt leghamarabb 3 hónappal fogják csak az igényüket befogadni.

- Mi az a "CRM" szám? Nem kell kitölteni, valószínűleg a MÁV használja.

Köszönettel és tisztelettel.

Arcképes

TPL_BY
TPL_IN
TPL_ON
Találat: 2062

 

a MÁV Zrt., MÁV- START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt.,

MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft. (korábbi MÁV Vagyonkezelő Zrt.,

MÁV IK. Kft., MÁV KERT Kft., MÁV Vasútőr Kft. társaságok jogutódja), 

ZÁHONY-PORT Zrt., RCH Zrt. munkavállalói részére

A vasúti utazási kedvezményre jogosultak körét és a kedvezmény mértékét a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény és az 57/2009. (X. 20.) KHEM rendelet szabályozza.

A rendelet kimondja, hogy a vasúti utazási igazolványokat évente érvényesíteni szükséges.

 

TPL_COM_CONTENT_READ_MOREArcképes
TPL_IN
TPL_ON
Találat: 2663

Tisztelt Kollégák!

A mai napon megjelent a tárgyévi 21. sz. MÁV-START Értesítőt; tartalma:

Utasítások 19/2014. (IV. 01. MÁV-START Ért. 21.) sz. díjszabási rendelkezés a vasutas utazási igazolvánnyal rendelkező munkavállalók, nyugdíjasok és hozzátartozóinak helyre szóló háló-, illetve fekvőhely kedvezményéről és az 1470/1471 és 1481/1480 számú vonatok igénybe vételéről szabadjeggyel utazók részére

Fenti lapszám megtalálható a „MÁV-START Értesítők” mappában.

TPL_IN
TPL_ON
Találat: 2051


Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az NS Holland Vasút hálózatára FIP szabadjeggyel történő utazásoknál az alábbi változások lépnek életbe.

A Holland Vasút vasútállomásain folyamatosan vezeti be a kapuzárat. A vasútállomásaikra történő ki- és belépéshez a mai naptól vonalkód szükséges.

A vasutasok nemzetközi jegyfüzetével Hollandiába utazók utazásukhoz ún. vonalkód szelvényt kapnak, amellyel jogosultakká válnak a holland vasút állomásaira történő belépésre, illetve onnan való kilépésre. A szelvény azték kóddal ellátott, amelyet a vonalkód beolvasóval kell kezelni az állomási kapuk kinyitásához. A vonalkód szelvény önmagában nem jogosít fel utazásra, az kizárólag az állomási kapukon történő átjutásra szolgál. A vonalkód szelvény az első felhasználástól számított 3 hónapig érvényes és igazodik az NS szelvényen kézírással kitöltött érvényességi mezők (4X48 órás) érvénytartamához. A vonalkód szelvényen található használati útmutató szerint nyithatók az állomási kapuk. Abban az esetben, ha a vonalkód leolvasó nem működik, akkor az állomási személyzettől kell segítséget kérni. A vonalkód szelvény a FIP menetjegyfüzetbe nem kerül befűzésre, így azok megőrzésére az utazás során fokozottan ügyelni kell.

Azon nemzetközi utasok részére, akiknek menetjegye (nem FIP szabadjegyfüzet) nincs ellátva vonalkóddal, részükre a vonaton a holland jegyvizsgáló adja ki az állomási kapuk nyitásához szükséges ún. KeyCard-ot.

Érvényes: 2014. augusztus 28-tól

TPL_IN
TPL_ON
Találat: 1769

 Tájékoztató

a MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt.,

MÁV Vagyonkezelő Zrt., MÁV IK Kft., ZÁHONY-PORT Zrt., és az RCH Zrt.

munkavállalói részére

 

2009. november 1-jén lépett hatályba az egyes vasúti utazási kedvezményekről szóló 57/2009. (X. 20.) KHEM rendelet, amely új tartalmi és formai követelményeket határoz meg a vasúti utazási kedvezményre jogosító igazolványokkal szemben.

 Az utazási igazolványok igényléséről és használatáról szóló társasági utasítások előírása alapján a 18. – 25. életév közötti  igényjogosult gyermek nappali tagozatos – közép-, vagy felsősfokú tanulmányok esetén is – tanulói jogviszonyát a jogszerző munkáltatója  rendszeresen köteles ellenőrizni évente kétszer (október 31-ig ill. követő év március 31-ig) a tanulmányok féléveinek megkezdésétől számított két hónapon belül a bemutatott iskolalátogatási/hallgatói jogviszony  igazolások alapján.

A 25. életévét betöltött gyermek (a tartósan beteg gyermek kivételével) az utazási igazolványra akkor sem jogosult, ha nappali tagozaton tanulmányokat folytat!

 

Felhívjuk az érintett munkavállalók figyelmét, hogy a fentiekre való tekintettel a 18. – 25. életév közötti igényjogosult (minden olyan gyerek, aki a 18. évét 2014. március 31-ig betölti), középiskolai és felsőfokú nappali tanulmányokat folytató gyermek nevére kiállított eredeti iskolalátogatási igazolások beérkezési határideje:

 

                                               2014. március 31. (hétfő)

 

Az igazolásokat kérjük a Humán ügyfélszolgálati irodában leadni. A leadott igazolások alapján a MÁV-START Zrt. részére  a Humán Szolgáltatás érvényesítési listát küld.

 

Amennyiben az iskolalátogatási igazolás a fenti határidőig nem érkezik meg a Humán Szolgáltatáshoz, az igényjogosult gyermek nem kerül bele az érvényesítési listába, így az utazási igazolvány a MÁV-START Zrt. által automatikusan letiltásra kerül.

 

Részletek, jelentkezés

Keresés

fészbuk szociál

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás