Toscanai konyha

A villák rendszertelennek látszó, de mégis a tájba tökéletesen illeszkedő sokasága, a végeláthatatlan szőlő- és olívaültetvények, a hangulatos kis falvak és a történelmet árasztó kis városkák, mind-mind a toszkán hangulat részei.

A chianti bor és az olívaolaj hazája az Appeninek és a Ligur-tenger által közrefogott területen fekvő Toszkána sokak szerint Olaszország legszebb vidéke. Az ideutazót azonnal rabul ejti ez az örökzöld növényzettel és szőlőültetvényekkel tarkított, dimbes-dombos táj, megigézi a középkori városok ódon hangulata és az egyik ámulatból a másikba ejtik az évezredes kultúra csodálatos műalkotásai.

A kultúra, a természeti szépségek és a gasztronómia iránt érdeklődőknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújtó utazásra invitállak Benneteket a napsütötte Toszkánába.

A csodálatos Toszkána lankás dombjait több ezer éve művelik. Olajligetek, gabona- és napraforgómezők tarkítják a tájat, a városkák házainak ablakából sosem hiányozhat a bazsalikom és a rozmaring. A természet bőkezű a világnak ezen a pontján és mindazt, amit ad, a toszkán ember örömmel és alázattal elfogadja. Egyszerűen és egyszerűt: ebben áll a toszkán konyha titka. Tisztelet és mérték, ezek a legfontosabb irányadói a toszkán embernek.

Rengeteg az olívaolaj, az ételek mégsem tocsognak a nehéz, olajos szószokban. Mindenből használnak, de mértékkel: értékelik, becsülik a föld adományát.

Csak hogy az olívaolajnál maradjunk: mindenbe kerül belőle egy kevés, de csak az ízek kiemelésére. A toszkán ember nem pazarol, nem él nagy lábon, és ez az ételein is látszik. Az ebéd vagy a vacsora több fogásból áll: falatkákkal kezdődik, utána jön az előétel, az első tál étel (primi piatti), hogy végre - majdnem teli gyomorral - elérkezzünk a főételhez, a húshoz. Minthogy drága és kevés volt belőle, ezért előtte már megtöltötték a bendőjüket. Másik érdekesség, hogy rengeteg recept alapja a sótlan fehér kenyér. A mindenféle pástétomokkal és krémekkel kínált fokhagymás-olívás pirítosak alapja, de készítenek belőle salátát, sőt levest is. Ha nem kimondottan kenyérlevest készítenek, a tányér aljára akkor is kerül egy szelet fokhagymás pirítós, és erre merik rá a sűrű, tartalmas levest. A legfinomabb étkek ízét is lehet fokozni, és ezt az itáliai ember - egyébként a magyar is - jól tudja. Hogyan? Egy pohár könnyű vörösborral, amit tehetünk az ételbe és az asztalra egyaránt...


Keresés

fészbuk szociál

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás