Legnépszerűbb túrák (Részletekért görgess lejjebb)

Postojna

Postojnai cseppkőbarlang természetjáró túra 5900 Ft-tól

2018. aug. 17.  3 nap / éjszaka a vonaton. Évezredes cseppkövek, őskori maradványok, barlangi kisvasút.

Róma

Róma az örök város strapatúra 13500 Ft

2018. jún. 21. 3 nap / éjszaka a vonaton. Ókori és középkori műremekek Romulus és Remus városában.

Szlovén-hegyek, Bled

Szlovén hegyek, Bled túra 5900 Ft + busz

2018. aug. 17. 3 nap / éjszaka a vonaton. Bled-a hegyek kapuja, romantikus várrom, bledi krémes.

Bled | Sasfészek

Bled + Sasfészek az Alpokban magashegyi túra 6800 Ft + busz

2018. aug. 17. 4 nap / éjszaka a vonaton. Túra a szlovén és német Alpokban.

Velence

Velence strapatúra 13500 Ft-tól

2018. jún. 22. 3 nap / éjszaka a vonaton. Egy víziváros romantikája Olaszországgal ismerkedőknek.

Horvát tengerpart

Horvát tengerpart, Pula ECO relax 6000 Ft + 89 €-tól

2018. aug. 17.  6 nap / 3 szálláséj. Nyaralás a  népszerű tengerparton most ECO változatban is.

06.23 Szicilia szigetjárás & Relax LIGHT túra>>

Letojanni, +36309634325, info@evvk.hu
Információ

(kód: 18sicl )

Szicília szigetjárás & Relax LIGHT túra

Kezdődik: 2018. június 23. , befejeződik: 2018. június 30.

#Repülővel Etnaföldére #görög kultúra #Taormina #Catania #Siracusa #pihenéssel #kényelmesebb

Mi ez egyáltalán? Kirándulásnak is hívhatnánk, gyakorlatilag majdnem mindenki tudja teljesíteni.

Mit ad nekem? Midőn a görögök Tróját földig lerombolták, s Helénával együtt visszatértek hazájukba, az erdőben rejtőzködő menekültek előjöttek, és tanakodtak, mitévők legyenek. Hazájuk nem volt, otthonuk megsemmisült. Aeneas vállalta vezérlésüket. Hajókat ácsoltatott, s nekivágtak a tengernek új hazát keresni. Hosszú és keserves bolyongás után végre eljutottak Szicília szigetére, Itália szomszédságába... Az idén az EVVK-val már jöhettek volna repülővel is. Ha nekik nem adatott, próbáld ki magad. Pesti ébredőt követően, az estét már Szicíliában töltheted.

Ajánljuk: kisgyermekes családoknak is, nyugdíjasoknak, CARGO-soknak, barátoknak, ismerősöknek is, mozgalmas túrákat kedvelőknek, fotósoknak

Nehézségi fok: 3 , napok / szálláséjek száma: 8/ 8 7

9Gyülekező helye és időpontja: Budapest Liszt Ferenc 2 2018. június 23. 16 óra 0 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs, jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft + postaköltségért.

Tartja/vezeti : Balog Imre

Költségvetés avagy mennyibe kerül: Kérjük még a JELENTKEZÉS ELŐTT SZÍVESKEDJ ÖSSZESZÁMOLNI a költségeket. Az összköltség választott elemektől függően értelemszerűen változik (tehát drágább szállás esetében nyilván több lesz a vége). Ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest - Catania - Letojanni - Siracusa - Catania - Etna - Letojanni - Catania - Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: BUD - CAT -BP, melyet a nevezési díj tartalmaz. Intézése központilag történik. További jegyárakért lásd leírás.

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Helyfoglalások: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a jegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból. Az egyesület nem garantálja ablak melletti, elsőbbségi beszállás, egymás mellé szóló, valamint prémium helyek megváltását.

Szállás: Taorminától nem messze, légkondícionált 4 vagy 2 ágyas stúdiókban (1 légtérben a konyha és hálórész) a parttól kb. 600-800 m (kb. 10 perc)-re. A komplexumhoz tartozik saját medence is!

Lakás, vagyis konyhával és fürdőszobával felszerelt. Általában 2-8 fősek. Hálótársat neked kell kerítened. Általában lakóövezetekben. (Bejelentkezés 17:00 h /Kijelentkezés 10:00)

Part: Kevert, lávaköves part (3-4 centiméter átmérőjűek a kavicsok). A parton itt-ott van kisebb homokos sáv is. Fürdőszandált, olcsó papucsot hozzatok magatokkal !

Választhatók: Helyi transzferek díjai, belépők, napozóágy.

money Díjak 1 főre:

figyelemNevezési díj:

Jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő, repülőjegy árváltozásából fakadóan változhat! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos, költségeket, a szükséges repülőjegyek díját (a tervezéskor elérhető áron) és reptéri illeték díját, valamint a túravezető költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza. A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) (pl.: WIZZ Air csomagdíj) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíj, belépők, további menetjegyek, közvetlenül a szolgáltatónak).

articles Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2018. június 23. 19:00 V62353

2018. június 23 Budapest Liszt Ferenc 2A

Tekintettel a túra súlyára és költségvetésére, kérjük mindenki szíveskedjen időben megjelenni. Az indulás időpontja a jegyvásárlás függvényében +/- 2 nappal módosulhat, ezt szabadságolások alkalmával szíveskedjetek figyelembe venni. Indulás Cataniába.

-

Érkezés az esti órákban Cataniába, a transzfer díja várhatóan 20-45 Eur/fő (kis mértékben függ az együtt utazók számától). Jelenkezéskor szíveskdj jelezni hogy ilyet kérsz! Érkezés után a túravezető tájékoztatót tart az elkövetkezendő időszakról, valamint a szállásdíj is ekkor aktuális.

2018. június 24 Siracusa

Indulás a reggeli órákban vonattal. Szükséges felszerelés: naptej, túracipő, kalap.

A város elsősorban antik és archaikus leleteiről, műemlékeiről híres. Világhírű nevezetességei: Apolló temploma, Municipio, Dóm, Archeológiai Múzeum (5 €), Pallazo Bellomo (8 €), Aretusa szökőkút, S Lucia temploma, Gimnasio Romano, Santuario della Madonnina. A Neapolisban: Amfiteatro Romano, Ara di Lerone, Orecchio di Dionisio, Teatro Greco (10 €). Valamennyit egy kiadós gyalogtúra keretében lehetséges meglátogatni.

Visszavonatozás a délutáni órákban. Este a szálláson.

2018. június 25 Catania

Indulás a reggeli órákban vonattal Catania irányába.

Egy kelet - szicíliai reggel felkel, majd felnéz az Etnára és ha füstöl, akkor minden a legnagyobb rendben van... A város Szicília Nápolya, részben hatalmas kikötője, részben közbiztonsága miatt. Ennek ellenére megér egy félnapos sétát, Főtere a bazalt elefánttal, és a világhírű Dómmal /katedrálissal. Ennek szegletében található az autentikus piac is, melyet szabadidejében ne hagyjon ki senki. Amúgy a város fénykorában igen sokk barokk palotával, villával gazdagodott, a hátsó utcákban elveszve, remek fotótémák ezek. Továbbhaladva, nyitvatartása mellett is könnyen túlhaladható a Római Amfiteátrum, melyet lakóházakkal és egyéb épületekkel teljesen beépítettek. A Chiesa di San Nicolo l'Arena méltánytalanul mellőzött, ámbár a régió legnagyobb temploma. Érdemes időt szánni kriptájára, kolostorudvarára. Ez a napi gyaloglás legtávolabbi pontja...

Este a szálláson.

2018. június 26 Etna

Indulás reggel. Szükséges felszerelés: túracipő, hosszú nadrág, esőkabát, fényképezőgép. Kérjük, kézitáskát, reklámszatyrot ne vigyetek fel a hegyre. Várható napi költség 50 Eur.

Etna (szicíliai Muncibeddu, olasz Mongibello vagy Etna, latinul Aetna) egy napjainkban is aktív vulkán Szicília északkeleti részén. A Föld valamennyi vulkánja közül az Etna kitöréseit jegyezték fel a leghosszabb ideje és a legrészletesebben, ám működésének körülményei még a mai napig nem egyértelműek. Bár az Etna a világ egyik legaktívabb vulkánja, a hegy lejtőin és környékén több tízezer ember él, aminek oka a termékeny vulkáni talaj. Egy kialudt mellékkráter megtekintésére van lehetőség.

Este a szálláson.

2018. június 27 Letojanni Relax

Nyaralás, pihenés.

-

Este a szálláson.

2018. június 28 Letojanni Relax

Nyaralás, pihenés.

-

Este a szálláson.

2018. június 29 Letojanni Relax

Nyaralás, pihenés.

-

Felkészülés a visszaútra, este a túravezető tájékoztatót tart.

2018. június 30 Budapest Liszt Ferenc 2A

Kijelentkezés a szállásról, a szállásokat 10 óráig el kell hagyni.

-

Szabadprogram, majd indulás a délutáni órákban Catania irányába egyénileg (szabadjeggyel nem rendelkezőknek kb. 6 Eur a jegy). Érkezés után tömegközlekedéssel kiutazás a repülőtérre (kb. 4 Eur/fő). Indulás az esti órákban Budapest irányába repülővel. Érkezés éjfél körül.

4Kellékek:

EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

Fontos!!! További teendők

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni!

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk.

Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>>

A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

További tervek 2018-ra: | 2. Úton fesztivál | 2018.évi rendes közgyűlés | Kuba, szivar, rum és napfény, zene | Marokkó Szahara, élményeink | Mit együnk, hogy jól legyünk? | Miért épp Brazília Favelák, dzsungelek, tengerpartok | 10 év négy kontinens; élőben KínábólSzemlőhegyi barlangtúra szezonnyitó | Thaiföld -Malajzia-Szingapúr | Kuba a karibi álomvilág | Alföldi bicajozás | Tatató | Szicíliai szigetjárás | Szicílai tengerpart Letojanni | Szicília + Málta | Róma az örök város | Róma - Velence Classic | Velence | Itália körút classic vonattal | Szicília szigetjárás & Relax LIGHT | Málta | Vasutasnap | Szlovén hegyek, Bled | Postojnai cseppkőbarlang | Horvát tengerpart Pula | BLED + Sasfészek az Alpokban

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével):

Akik egyszerre 2 vagy több túrára, vagy febr. 15-ig jelentkeznek, gyermek/diák, családok valamennyi tagja és nászutasok 5 % kedvezményt kapnak a nevezési és a szállásdíjból (adott esetben). A kedvezmények nem összevonhatók! Kedvezményeket az érvényesen jelentkezőknek (fizetés, határidő, jogcím, szükséges nyomtatványok megléte) tud az egyesület biztosítani.

 Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com
További részletek
  • Total viewing: 1616
  • Type: Közepes költségvetésű túrák
  • Kategória: Túra
  • Lefoglal
leírás:
#Repülővel Etnaföldére #görög kultúra #Taormina #Catania #Siracusa #pihenéssel #kényelmesebb
Jellemzők
  • Amenities
  • No amenities
  • Neighborhood
Térkép
infromáció
Írd be a képen látható karakterek az alsó mezőbe!
       
Dátumok
Válaszd ki a túra dátumát : 06.23 Szicilia szigetjárás & Relax LIGHT túra>>
Üres
Elérhető
Nem elérhető
Megtelt
Hasonló túrák
Hasonló túrák
Közepes költségvetésű túrák
Letojanni, +36309634325, info@evvk.hu
Közepes költségvetésű túrák
Letojanni, +36309634325, info@evvk.hu

További híreink

Keresés

fészbuk szociál

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás

 

 

Bejelentkező űrlap

EVVK

Ez felület nem a túrákra való jelentkezésre való!!! Amennyiben jelentkezni óhajtasz valamelyik túrára, szíveskedj az adott túraleírásra kattintani, A leírás végén található, a jelentkezés gomb és úrlap.